Land-Art.

 

Natur og kunst mødes.

Et skulptur- / land-art projekt arrangeret af Varde Kommune og Billedkunstnerforeningen BRA, – i det gamle Varde Sommerland. Skulpturerne skal stå i fem år (fra 2013 til 2018) i området, hvor Varde Sommerland engang lå. Området har gennem mange år fået lov at passe sig selv, og fremstår i dag et frodigt – lettere vildtvoksende – område, hvor der stadig findes mange spor efter forlystelsesparken. En gruppe frivillige Varde-borgere er nu ved at istandsætte det skønne grønne område med bl.a. shelters og bålpladser. Stedet skal igen blive et indbydende sted, hvor folk har lyst at komme.

Til min lille skulpturgruppe,”Forvandlingskugler”, har jeg ladet mig inspirere af stedets forvandlingsproces. Et lille væsen er på vej ud af den største kugle, for at undersøge alt det nye udenfor.

“Forvandlingskugler” er bygget op af fiberbeton, så de kan modstå vind og vejr, – og holde til at blive “oplevet” af besøgende på stedet.

 

Spor Vild Spor.

I september 2009 deltog jeg i land-art projektet “Spor Vild Spor” omkring Myrthuegård ved Marbæk. Her er mit bidrag “Det belejrede træ”.

De små figurer blev formet af hvidler, som blev lufttørret men ikke brændt, så de lige så stille – med hjælp fra vind og vejr – ville forsvinde helt fra træet igen. – Tre måneder efter, jeg tog disse fotos, var der ingen spor tilbage efter de små besættere!

 

Skalling Skulpturer.

Skulpturprojektet Skalling Skulpturer var en del af Vadehavsfestival 2012.

Jeg var medarrangør og idémand bag dette projekt, hvor vi var 11 vadehavskunstnere, der deltog med hver vores skulptur. Udstillingen kunne ses hele september måned. Det var helt fantastisk at få lov at lave en skulpturudstilling i det enestående naturområde, som Skallingen er, – og at opleve skulpturerne på såvel vindstille solskinsdage som barske dage med storm, højvande og sandfygning.

Her er billeder af min skulptur “Udsigt til storm”.